illustraties

Vaporwave illustratie

Afgelopen weekend heb ik een stijltest gedaan voor een nieuw project wat ik wil opakken samen met Dave Schepers van Eyefinity Media.
Het project wordt een korte video waarvan ik de animaties zal verzorgen en Dave de compositing. Momenteel kunnen zowel Dave als ik niet veel loslaten over dit project, behalve dat het een retro 80’s vibe gaat krijgen en we onze talenten willen combineren om zo een uniek project te starten.

lijnwerk


Deze stijltest is uitgevoerd met als doel om een geschikte tekenstijl te vinden voor de video. In dit ontwerp heb ik meer gebruik gemaakt van afgebroken lijnen en zijn de lijnen gezet met de G pen uit clip studio paint. Deze pen is een simulatie van de klassieke zebra G pen waarmee vooral manga geïllustreerd wordt. Door te werken met deze pen (inplaats van de vector based brush die ik normaal gebruik voor animatie projecten) krijgt de animatie een meet authentiek en handgemaakt gevoel, wat precies de vibe is die in dit project van belang is.

kleurenpallet

Naast een experiment met het lijnwerk is deze test ook uitgevoerd met een ander doel voor ogen, het kleurwerk. Omdat Dave een grote rol heeft in het creëren van lichtbronnen en het opzetten van scenes is het mijn taak om heb hierin de maximale vrijheid te geven. Hierdoor heb ik in mijn ontwerp alleen de flat colors gebruikt. Door de highs en lows weg te laten (dit zijn de kleurvariaties op de flats, of basis kleur, waarmee schaduwen en lichtere tinten aangeduid worden) kan het ontwerp volledig gemanipuleerd worden met kunstmatige lichtbronnen in programma’s als After Effects. Door daarbovenop te werken met een minder kleurrijk pallet met meer saturatie is het mogelijk om meer met licht te werken. Hierdoor krijgt het werk een meer realistischere look.

In het voorbeeld hieronder is een test te zien met kunstmatige lichtbronnen (artificial lights).

Deze test is uitgevoerd met behulp van After Effects.