illustraties   webdesign   webdevelopment

Website DASM.nu

Eindelijk is het zover, na vele nachten stoeien met vele ingewikkelde javascript functies, php loops en sass compilers is hij er dan, een vernieuwde portfolio website!

Zoals vele van jullie vast al weten doe ik naast illustratie- en animatiewerk ook geregeld webdevelopment opdrachten, op het eerste gezicht lijken deze twee werelden ver van elkaar verwijderd. Toch zijn er vele facetten die in zowel animeren en illustreren als webdesign en webdevelopment terugkomen.
Zo zijn in beide werelden kleurgebruik, vormgeving en opmaak essentieel.

Het doel van mijn website is om mijn werk met jullie te kunnen delen en een kijkje achter de schermen te geven bij mijn verschillende projecten. En zal voornamelijk dienen als een showcase van mijn werk en informatie over lopende projecten. Ook heb ik in mijn website een paar leuke features opgenomen. Benieuwd naar wat deze zijn? Hieronder een kort overzicht:

Dag en nacht switch

Dit is een aspect waar ik graag in de toekomst meer over wil vertellen. De dag/nacht switch (of day night toggle) is een element in de website wat ervoor zorgt dat je de gebruiker de optie geeft om te wisselen tussen een lichte en donkere kleurstelling in de website. Dit heeft vooral voordelen wanneer je in de avond lange teksten (zoals dit artikel) wilt lezen. Hierbij is het gezonder voor je slaapritme om naar een overheersend donker thema te kijken met lichte letters dan andersom. De dag en nacht switch heeft, mede door zijn intrede in populaire apps veel terrein veroverd en is naar mijn mening een essentieel onderdeel voor iedere moderne website. Naast voordelen voor je gezondheid bied een dag en nacht switch nog een groot voordeel, namelijk dat het beter is voor het milieu. Het weergeven van een donker thema spaart namelijk de batterijduur van je smartphone. Hierdoor zal (vooral bij drukbezochte websites) op langere termijn een aanzienlijk rendement aan energie bespaard blijven.