webdesign   webdevelopment

Website SQUABE.nl

Een portfolio website die er uniek en origineel uitziet is voor illustratoren een echte musthave. En voor iemand die balanceerd tussen beide werelden zoals ik een ontzettend leuke uitdaging. Zo heb ik onlangs voor striptekenaar en illustrator Abe Borst een geheel nieuwe website ontworpen en ontwikkeld. Abe is een striptekenaar en illustrator uit Arnhem met een unieke tekenstijl die zich kenmerkt door zachte pasteltinten.

De website van Abe bezit een aantal unieke features waarmee zijn creativiteit tot zijn recht komt. Een hiervan is de dag/nacht illustratie op zijn homepage, deze is door Abe zelf gemaakt en alle credits hiervoor komen hem toe (aangezien ik ook illustrator ben wou ik dat bij deze extra benadrukken om eventuele verwarring te voorkomen).

Het idee om meer variatie in een website te introduceren was een idee waar ik al langer mee speelde. Een nachtmodus is tegenwoordig een vereiste voor velen, maar waarom zou je stoppen bij het aanpassen van slechts het kleurenpallet? Door dit idee voor te leggen aan Abe kwam hij al snel met het briljante idee om te werken met gloeilampen en vuurvliegjes. Door nauw samen te werken (de illustratie moest immers aan een aantal voorwaarden voldoen om het effect goed tot zijn recht te laten komen) en hier en daar wat aanpassingen te maken aan de technische kant zijn we samen tot dit prachtige resultaat gekomen.