illustraties

Illustratie / T-Shirt Rapper Madoc

In opdracht van rapper Madoc heb ik een t-shirt ontworpen ter ere van zijn beruchte roddelpraat raps. Benieuwd hoe het design van dit brute shirt tot stand is gekomen? In dit artikel ga ik verder in op het proces van het tot stand komen van dit shirt.

Conceptfase

Toen Madoc met het idee kwam om een t-shirt te maken met zijn gelijkenis was ik direct enthousiast. Voor mij is het iedere keer weer een geweldige ervaring om iemands gelijkenis en verhaal te mogen vertalen naar een illustratie. Mede dankzij het creatieve brein van Madoc was het concept snel uitgewerkt, Madoc als *kajuu (Japanse term die vaak gebruikt wordt om het monsterfilm genre aan te duiden waarin kolossale monsters de stad verwoesten) weer te geven die letterlijk Hilversum komt slopen.
De term Hilversum slopen is een uitspraak die veelvuldig in zijn tracks voor het populaire youtube programma Roddelpraat voorbijkomen. Dit is een zinsspeling waarin Madoc benadrukt dat hij bekende nederlanders aanpakt in zijn rap.

Op basis van dit idee ben ik eerst begonnen met het uitwerken van de eerste schetsen. Hierin is het voor mij vooral zaak om de gelijkenis van de persoon zo goed mogelijk vast te leggen. Het gaafe aan Madoc is dat hij heel erg expressief is en veel emotie in zijn muziek gooit. Met onderstaande schetsen heb ik deze gelaatstuitdrukkingen vastgelegd en vergroot.

This image has an empty alt attribute; its file name is 225358064_1152489758571770_4485588778265814934_n-1024x762.jpeg
eerste concept voor mijn illustratie van Rapper Madoc

Ontwerpfase

Na de conceptfase (en de goedkeuring van Madoc) ben ik vervolgens begonnen aan de ontwerpfase. In deze fase leg ik de pose vast. Hierin kijk ik heel erg naar welke houding het meeste spreekt en, heel belangrijk, welke houding beeld het beste het initiële concept uit.

Designfase