clear

No products in the cart.

Night mode
Sound
test
Theme
test
Support
test
Privacy
test
This website was built from scratch by Daniël Smulders Copyright 12-06-2020 - 05-12-2021

SCROLL DOWN FOR MORE
01 —
SOCIAL
DASM.nu website
25th October 2021

Yes eindelijk is het zover, na vele nachten stoeien met vele ingewikkelde javascript functies, php loops en sass compilers is hij er dan, mijn vernieuwde portfolio website!

Zoals vele van jullie vast al weten doe ik naast illustratie- en animatiewerk ook geregeld webdevelopment opdrachten, op het eerste gezicht lijken deze twee werelden ver van elkaar verwijderd. Toch zijn er vele facetten die in zowel animeren en illustreren als webdesign en webdevelopment terugkomen.
Zo zijn in beide werelden kleurgebruik, vormgeving en opmaak essentieel.

Het doel van mijn website is om mijn werk met jullie te kunnen delen en een kijkje achter de schermen te geven bij mijn verschillende projecten. En zal voornamelijk dienen als een showcase van mijn werk en informatie over lopende projecten. Ook heb ik in mijn website een paar leuke features opgenomen. Benieuwd naar wat deze zijn? Hieronder een korte opsomming:

neumorphism design

Ik hoor jullie al denken, Daniël, volgens mij ben je nu gewoon termen aan het noemen om interessant over te komen. Toch is neumorphism echt een trend binnen de wereld van het webdesign. Wat neumorphism in feite inhoud is dat het ontwerp de illusie wekt alsof het van heel zacht plastic gemaakt is. Persoonlijk vind ik dit niet echt werken in een pc-ontwerp van een website (de weergave van een website die je te zien krijgt wanneer je de website bekijkt op een laptop of PC) , maar voor de smartphone versie leek mij dit uiterst toepasselijk. Daarom heeft het navigatie menu neumorphism elementen op je smartphone. En zijn deze in een flat-look ontworpen in het pc-ontwerp.

Dag en nacht switch

Dit is een aspect waar ik graag in de toekomst meer over wil vertellen. De dag/nacht switch (of day night toggle) is een element in de website wat ervoor zorgt dat je de gebruiker de optie geeft om te wisselen tussen een lichte en donkere kleurstelling in de website. Dit heeft vooral voordelen wanneer je in de avond lange teksten (zoals dit artikel) wilt lezen. Hierbij is het gezonder voor je slaapritme om naar een overheersend donker thema te kijken met lichte letters dan andersom. De dag en nacht switch heeft, mede door zijn intrede in populaire apps veel terrein veroverd en is naar mijn mening een essentieel onderdeel voor iedere moderne website. Naast voordelen voor je gezondheid bied een dag en nacht switch nog een groot voordeel, namelijk dat het beter is voor het milieu. Het weergeven van een donker thema spaart namelijk de batterijduur van je smartphone. Hierdoor zal (vooral bij drukbezochte websites) op langere termijn een aanzienlijk rendement aan energie bespaard blijven.

Taal selector

Deze optie is voor nu wellicht iets teveel voor mijn website, vooral omdat ik nu erg actief bezig ben met het schrijven van berichten. Desondanks is een taal selector een onwijs handige tool voor websites die ook over de grens bezocht worden. Doordat mijn website multilingual is wordt de taal op de website afgestemd op de browsertaal van de gebruiker. Bevindt je je bijvoorbeeld in Spanje? Dan zal de website in het spaans weergegeven worden. Momenteel werkt dit met de talen Engels, Spaans en Nederlands. Benieuwd naar hoe dit er uit ziet maar heb je geen zin om daarmee te wachten tot die ene vakantie aan de Costa Del Sol? Via het hamburger menu is de optie om een taal handmatig te selecteren te vinden onder het kopje settings.